مالزی در جنوب شرقی آسیا واقع شده است و پایتخت آن کوالالامپور میباشد. مالزی کشوری است که از نظر فرهنگ و سنت، با همسایگان خود متفاوت دارد. این کشور به دلیل دارا بودن سواحل زیبا و تنوع در جاذبههای طبیعی، توانسته است به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری دنیا، به خصوص برای تفریحاتی همچون غواصی تبدیل شود. از جذابیتهای مالزی میتوان به ساحل و جزیرههای متعدد، جنگلهای سرسبز، جاذبههای شهری، برجهای بلند و رستورانهای مشهور اشاره نمود.
نمایی از مالزی – راهنما سفر به مالزی
وضعیت آب و هوا:
از آنجایی که کشور مالزی در نزدیکی خط استوا واقع شده است در نتیجه آب و هوایی استوایی، یعنی گرم و مرطوب دارد و میانگین دمای هوای آن به ۲۷ درجه سانتی گراد میرسد. دو فصل بارانی در مالزی وجود دارد. اوایل آبان ماه تا آخر اسفند ماه با بارندگی شدید و رعد و برق همراه است. از ماه اردیبهشت تا ماه شهریور، نیز بادهای موسمی میوزد بیشترین میزان بارندگی مازی در همین فصل میباشد. خشکترین فصل آن جا بین ماه مه تا جولای است.
آب و هوای مالزی برای ایرانیان فوق العاده است! – راهنمای سفر به مالزی
آداب معاشرت:
مالزی یک کشور مسلمان است و اکثر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند. در آنجا برای احوال پرسی، فقط تکان دادن سر و لبخند زدن کافی بوده و دست دادن با زنان مسلمان دور از ادب میباشد. در بدون کفش باید وارد منازل، مساجد و اماکن مذهبی شد. برای عکس برداری از مکانهای مذهبی بهتر است که از قبل اجازه گرفته شود.
مردم مالزی – راهنمای سفر به مالزی بدون تور
خرید:
گرچه اکثر فروشگاهها دارای قیمتهای ثابتی هستند اما نرخ بازارهای شبانه، بازارچههای سنتی و غرفههای خیابانی کمتر است. در مراکز خرید بزرگ در کوالالامپور و سایر شهرهای مالزی میتوان برترین برندهای داخلی و بینالمللی را خریداری نمود. انواع متنوعی از کالاها و با قیمتهایی ارزان را میتوان از بازارهای محلی، بازارچههای آخر هفته و یا شبانه تهیه نمود.
خرید در مالزی، تجربه ای بی نظیر ! راهنمای سفر به مالزی لنکاوی
حفظ سلامتی در طول سفر:
برای حفاظت در برابر آفتاب شدید آنجا لازم است ازکرم های ضدآفتابهای مناسب؛ کلاه و عینک آفتابی استفاده شود. برای جلوگیری ازکمبود آب بدن که اکثر مسافران مالزی با آن مواجه میشوند لازم است به اندازهی کافی مایعات نوشیده شود. به دلیل وجود انواع حشرات در مالزی و به خصوص در مناطق جنگلی بهتر است لباس مناسب پوشیده شود و از اسپریهای دافع حشرات استفاده شود چون ممکن است نیش این حشرات ناقل بیماریهای باشند.
گرچه مواد غذایی در سراسر مالزی از سطح بهداشتی بالایی برخوردار هستند، اما باز هم باید در هنگام خرید غذا احتیاط شود و از امکان معتبر غذا تهیه شود. باید از غرفههایی که غذا را در حضور مشتری طبخ میکنند و مشتریان زیادتری دارند غذا تهیه کرد. باید از مصرف آب شهری و قطعات یخ خود داری نمود و فقط از بطریهای دربسته آب معدنی استفاده کرد. میتوان در صورت لزوم، از قرصهای ضدعفونیکننده آب استفاده کرد.
راهنمای کامل سفر به مالزی توصیه می کند که از بهداشت غافل نشوید
بهترین زمان برای سفر:
آب و هوا در مالزی، تقریباً ثابت است. دمای هوای روز به حدود ۳۰ درجه سانتیگراد میرسد. در تمام طول سال، رطوبت بالا بوده و اغلب بعد ازظهرها، باران میبارد. بسیار لازم است که آغاز مانسون، یا فصل بارندگی مد نظر گردشگران قرار گیرد. در این فصل، سواحل شرقی و انتهای غربی ساراواک اکثراً بارانی خواهد بود. این فصل که حاوی بارندگیهای بسیار شدید است از اواخر آذر ماه تا اواسط اسفند ماه ادامه دارد. در منطقه صباح و نواحی غربی شبه جزیره مالزی، شهریور ماه و مهر ماه مرطوبترین ماههای سال میباشند. بین فروردین ماه و اوایل مهرماه بهترین زمان برای سفر به بیشتر مناطق مالزی است. در ماههای ژانویه و فوریه به دلیل اینکه فستیوالهای متعددی همچون سال نوی چینی یا جشن هندوی تایپوسام در این کشور برپا میشود، برای سفر مناسب هستند.
بهترین زمان سفر به مالزی – راهنمای مسافرت به مالزی
هزینه فعالیتهای تفریحی:
در مالزی اکثر جاذبههای گردشگری بسیار ارزان هستند. در آنجا میتوان از تورهای کم هزینه پیادهگردی روزانه، تورهای غواصی، تورهای رود گردی، پارکهای ملی استفاده نمود.
در سفر به مالزی با بچه از تفریحات آبی فراموش نکنید!
صرفهجویی در هزینهها:
تاکسیها: از آنجا که در مالزی عموماً تاکسیها از تاکسی متر استفاده نمیکنند بهتر است قبل از سوار شدن در مورد هزینه آن از راننده سؤال شود.
اقامت در کمپ: در کمپهای پارک ملی «تامان نگارا» امکان چادر زدن وجود دارد پس برای کاهش هزینههای سفر میتوان در کمپ (با نرخ شبی حدود ۵ رینگیت) اقامت نمود.
غذای خیابانی محلی: گفتنی است بهترین جا برای غذا خوردن، غرفههای غذای خیابانی میباشد. این غذاهای خیابانی محلی هم لذیذ هستند و هم ارزان.
تورهای پیادهروی رایگان: بهترین راه برای گشت و گذار در داخل شهر کوالالامپور، تورهای پیاده روی شرکت Airotour میباشد. در این تورها هم از جاذبههای دیدنی بازدید میشود و هم در مورد تاریخ و فرهنگ این کشور مطالبی آموخته میشود.
سفر به مالزی با تور
جاذبههای گردشگری:
مالزی، ترکیبی از فرهنگهای مالایی، چینی و هندی، در کنار زندگی مدرن و پیشرفتهی شهری است. کشورمالزی جزیره بورنئو، جنگلهای وحشی، اورانگوتانها، قلههای گرانیتی و قبیلههای دورافتادهی محلی را در خود جای داده است. در ادامه مهمترین جاذبههای گردشگری مالزی مطرح میگردد.
پارک ملی گونونگ گادینگ (Gunung Gading):
در این پارک ملی، بزرگترین گل جهان یعنی گل رافلزیا (Rafflesia) میروید. قطر این گل به یک متر و وزن آن به ۷ کیلوگرم میرسد و بویی نامطبوع دارد. شایان ذکر است این گیاه در تمام طول سال گل دارد اما از ماه آبان تا دی ماه بهترین زمان برای دیدن این گل است. این پارک، دارای سواحل زیبا، کوههای بلند و جنگلهایی فوق العاده برای پیادهگردی نیز میباشد.
هنگام سفر به مالزی با کودک از طبیعت دیدن کنید!
جزیرهی مانوکان (Manukan Island):
جزیره مانوکان، دومین جزیره بزرگ پارک ملی Tunku Abdul بوده و اولین پارک ملی دریایی مالزی نیز محسوب میشود. بهترین تفریحات آبی را میتوان در این جزیره را انجام داد. این جزیره که در شرق ایالت صباح واقع شده است شهرت خود را به خاطر سواحل بینظیرش کسب کرده است. در انتهای شرقی آن جا، بهترین ساحل این جزیره قرار دارد. صخرههای مرجانی کمی فاصله با ساحل دارند، در آنجا امکان غواصی اسکوبا و لذت بردن از دنیای زیبای زیر آب فراهم است.
هنگام سفر به مالزی بدون تور حتما سری به جزیره مانوکان بزنید.
معبد کک لوک سی (Kek Lok Si):
این معبد در سال ۱۸۹۱ بنا شده است و یکی از مهمترین معابد بودای چینی در جنوب شرقی آسیا قلمداد میشود. این معبد که نام دیگرش «Supreme Bliss» میباشد؛ معبد زیبا و باشکوه است و مهمترین جاذبه آن، معبد رامای چهارم است که حاوی ۱۰ هزار حکاکی از بودا میباشد.
نمایی از معبد کک لوک سی – سفر به مالزی بدون ویزا است !
معبد غارهای باتو (Batu Caves):
مجموعه غارهای باتو از دو غار اصلی تشکیل شده است. این دو غار مهمترین معابد هندویی میباشند که در خارج از کشور هند قرار دارند. در جشن تایپوسام، که یک فستیوال هندوی سالانه است، هزاران زائر در این معبد جمع میشوند. گفتنی است در این منطقه، میمونهای زیادی را میتوان دید که به جست و خیز مشغولاند.
نمایی از معبد غارهای باتو هنگام سفر به مالزی در تابستان
منطقهی حفاظت شده Semenggoh:
در این منطقه از اورانگوتانها حفاظت میشود. در این پارک، بچه اورانگوتانهایی که رها شدهاند، بدون الدین هستند و یا نجات یافتهاند، برای زندگی انفرادی، تربیت میشود. صبحها و بعدازظهرها بهترین زمان برای دیدن اروانگوتانها است. همچنین، در این پارک انواعی از پرندگان با رنگهای خارق العادهای وجود دارند که بسیار تماشایی هستند.
منطقه حفاظت شده Semenggoh هنگام سفر به مالزی در ماه رمضان
خط آهن شمالی برنئو:
با سوار شدن بر یک قطار بخار دهه ۱۹۰۰، گردشگران میتوانند سفری به روستاها و مناطق اطراف و مزارع برنج داشته باشند و در طی سفر با بهترین غذاهای آسیایی پذیرایی شوند. این قطار فقط در روزهای چهارشنبه و شنبه، فعال است.
خط آهن شمالی برنئو – سفر به مالزی و سنگاپور تجربه ای بی نظیر!
منطقه بوکیت بینتانگ (Bukit Bintang)، کوالالامپور:
یکی از مهمترین مناطق خرید در کوالالاپور، منطقه «بوکیت بینتان» است. این منطقه دارای چندین مرکز خرید بزرگ است که یکی از آنها Benaya Times Square نام دارد و یکی از بزرگترین مراکز خرید دنیا محسوب میشود. این منطقه، شامل یک پارک موضوعی سرپوشیده هم میباشد. همه مراکز خرید موجود در این منطقه، مدرن و به روز بوده و بیشتر اختصاص به وسایل الکترونیکی دارند و مخابراتی دارند.
نمایی از منطقه بوکیت بینتانگ – سفر به مالزی ویزا میخواهد ؟ قطعا خیر
جزیره ردانگ (Redang):
جزیره ردانگ به دلیل سواحل زیبایش بسیار شهرت دارد. سواحل آن شنی، سفید رنگ و دارای آبهای کریستالی است و برای غواصی مکانی بسیار مناسب میباشد. در واقع، مهمترین جاذبههای این جزیره، غواصی و تفریحات ساحلی هستند. با وجود اینکه این جزیره، یکی از بزرگترین جزایر مالزی است اما وسعت آن بسیار کم است و میتوان پیاده به گوشه و کنار آن سر زد یا در جادههای آن رانندگی نمود و یا پیاده گردی کرد.
نمایی از جزیره ردانگ هنگام سفر به مالزي در ماه رمضان
پارک ملی باکو (Bako):
در مالزی، یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری «پارک ملی باکو» است. این پارک در ایالت ساراواک در بورنئو واقع شده است و گرچه اگرچه خیلی وسعت ندارد، اما جاذبههای طبیعی فراوانی دارد. در این پارک میتوان آبشارهای زیبا، سواحل دیدنی، حیات وحش، جنگلهای بارانی، و تفریحات دریایی را تجربه نمود. یک گونه بسیار نادر از میمون، از مهمترین جاذبه این پارک است که البته به سختی در پارک مشاهده میشوند. در دل طبیعت پارک، مسیرهای پیاده روی متعددی احداث شده است که دارای سطوح مختلفی برای آمادگیهای بدنی میباشند. این مسیرها شامل مسیرهای کوتاه و ساده تا مسیرهای بلند یک روزه میباشند.
در مسافرت به مالزی از پارک ملی باکو غافل نشوید!
کلیسای مسیح در شهر ملاکا:
کلیسای مسیح، یکی از مهمترین نمادهای شهر ملاکا میباشد. این کلیسا که توسط هلندیها ساخته شده است از جمله قدیمیترین کلیساهای پروتستان در مالزی میباشد که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. سبک معماری این کلیسا، هلندی بوده و دارای نمای رنگارنگ و فضای داخلی زیبایی است.
کلیسای مسیح هنگام مسافرت به مالزی در تابستان
رودخانهی کیناباتانگان (Kinabatangan River):
رودخانه «کیناباتانگان»، دومین رود بزرگ مالزی محسوب میشود. طول این رود از کوهستان تا دریای سولو در حدود ۵۵۰ کیلومتر میباشد. مسیر اصلی این رود در ایالت صباح در بورنئو بوده و دارای پوشش گیاهی و تنوع حیات وحش فوق العاده ای است. در نواحی اطراف این رود میتوان به تماشای فیلهای آسیایی، کروکودیل ها و اورانگوتان بورنئویی نشست. همچنین در آنجا بیش از ۲۰۰ گونه مختلف از پرندگان یافت میشوند. جنگلهای بارانی این منطقه بسیار مشهور هستند.
رودخانه کیناباتانگان هنگام مسافرت به مالزی در ماه رمضان
جزیرهی سیپادان (Sipadan):
جزیره «سیپادان»، تنها جزیره اقیانوسی مالزی است که در دریای Celebes قرار دارد و مکانی فوق العاده برای غواصی محسوب میشود. این جزیره از یک مخروط آتشفشانی خاموش تشکیل شده و دارای زندگی دریایی متنوعی میباشد. یعنی بیش از ۳ هزار گونه ماهی و صدها نوع مرجان را میتوان در آن منطقه مشاهده نمود.
با غواصی در جزیره سیپادان درخواهید یافت که مسافرت به مالزی و سنگاپور چه لذتی دارد!
کمرون هایلندز (Cameron Highlands):
یکی از پهناورترین کوهستانهای مالزی، «کمرون هایلندز» است. این منطقه کوهستانی که مسکونی هم هست اولین بار و در دهه ۱۹۲۰ توسط انگلیسیها توسعه پیدا نمود. جمعیت این منطقه بالغ بر ۳۴ هزار نفر بوده و شامل مالاییها، چینیها، هندیها و سایر گروههای قومی و نژادی میباشد. مسیرهای پیاده گردی این منطقه بسیار معروف هستند. در این مسیرها، گردشگران میتوانند به جنگلها، آبشارها و نقاط دنج و آرام بروند. این منطقهیحفاظت شده دارای مزارع چای بسیار زیبایی نیز هست. در این منطقه، گردشگران میتوانند در تورهای کارخانههای چای شرکت و از کارخانههای چای بازدید و مراحل برداشت و تولید چای را مشاهده نمایند.
تصویری از کمرون هایلندز در هنگام مسافرت به مالزي
شهر جرج تاون (Georgetown):
شهر «جرج تاون» در شمال شرقی جزیره پنانگ واقع شده است و به افتخار پادشاه بریتانیا، جرج سوم نامگذاری شده است. اکثریت جمعیت آن را چینیها تشکیل میدهند. بسیاری از بناهای قدیمی این شهر، به دلیل اعمال قوانین و مقررات سخت گیرانه، به شکل ابتدایی خود باقی ماندهاند. مثلاً مغازهها و خانههای قدیمی دارای معماری خاصی میباشند. شبهای این شهر، یکی از پرجنب وجوش ترین شهرهای دنیا میباشد. اکثر اهالی شهر در شبها بیرون از خانهها خود بوده و در غذاخوریها و کافهها دور هم جمع میشوند و گپ میزنند.
تامان نگارا (Taman Negara):
در زبان مالایی، «تامان نگارا» به معنای «پارک ملی» است. شایان ذکر است این پارک، یکی از قدیمیترین جنگلهای بارانی دنیا را در خود جای داده است و در آن میتوان درختان بزرگ، آبشارها و مسیرهای جنگلی فراوانی را دید که مورد توجه گردشگران قرار دارد. گفتنی است تعدادی از این مسیرهای جنگل، بدون راهنما هستند. در پارک تامان نگارا، گونههای در معرض خطر انقراض حفاظت میشوند مثل فیل آسیایی، ببر، پلنگ و کرگدن. گرچه تعداد این حیوانات بسیار کم است ولی پیدا کردن آنها برای گردشگران تا حدی ممکن است.
جزیرهی تیومن (Tioman):
جزیره «تیومن» جزیرهای بسیار کوچک است که در نزدیکی سواحل شرقی شبه جزیره مالزی واقع شده است. مجلهی تایم لندن، در دهه ۱۹۷۰، این جزیره را به عنوان زیباترین جزیره جهان معرفی نمود. از آنجا که این جزیره، توسط صخرههای مرجانی سفید رنگ احاطه شده است در نتیجه مکانی بسیار مناسب برای تفریحاتی همچون غواصی اسکوبا میباشد. گفتنی است این جزیره سرسبز و دارای جنگلهایی انبوه است. تعداد گردشگران و مسافرین، در خارج از فصل بارندگی، از تعداد اهالی جزیره بیشتر میشود.
کوه کینبالو (Kinabalu):
کوه «کینبالو» بلندترین کوه در بورنئو بوده و ارتفاع قله آن، ۴۰۹۵ متر میباشد. به خاطر پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوع، این کوه در سراسر دنیا شناخته شده است. تا کنون در این کوه و نواحی پیرامونی آن، بیش از ۶۰۰ گونه سرخس، ۳۲۶ گونه پرنده و ۱۰۰ گونه پستاندار شناسایی شده است. افراد دارای آمادگی بدنی مناسب به راحتی میتوانند به قله اصلی آن صعود نمایند. گرچه صعود به این کوه نیازی به تجهیزات مخصوص کوهنوردی ندارد اما گردشگران باید حتماً با راهنما، به قله صعود کنند.
برجهای دوقلوی پتروناس (Petronas):
برجهای دوقلوی «پتروناس» در کوالالامپور از جمله بلندترین برجهای دنیا محسوب میشوند. این برجها دارای ۸۸ طبقه بوده و با بتن تقویت شده ساخته شدهاند. نمای بیرونی آنها از جنس فولاد و شیشه است. طراحی نمای این بنا، نماینگر الگوهای هنر اسلامی و دین اسلام است. در طبقات ۴۱ و ۴۲، ما بین این دو برج، یک پل هوایی ساخته شده است.
مجمع الجزایر لنکاوی:
مجمع الجزایر «لنکاوی» از مهمترین مقاصد گردشگری در مالزی است. این مجمعالجزایر از ۹۹ جزیره کوچک تشکیل شده است که بزرگترین آنها جزیره لنکاوی نام دارد و جمعیتی در حدود ۵۶ هزار نفر را در خود جای داده است. این منطقه دارای سواحل شنی سفید رنگ و زیبا، پوششهای گیاهی جنگلی، قلههای سربه فلک کشیده و مرتفع صخرهای، بهترین رستورانها و ریزورت های تفریحی میباشد.
جزایر پرهنتیان (Perhentian):
«جزایر پرهنتیان» که در شمال شرقی کشور مالزی واقع شدهاند برای سفرهای کم هزینه، از محبوبترین مقاصد گردشگری تلقی میشوند. گفتنی است در این جزایر، برخی از زیباترین سواحل دنیا، بهترین سایتهای غواصی و اقامتگاههای ارزان وجود دارند. پرهنتیان بزرگ و پرهنتیان کوچک، بزرگترین جزایر این مجموعه هستند. هر دوی این جزایر، دارای ساحل شنی، سفید رنگ و با درختان نخل و آبهای فیروزهای هستند.
مرکز توانبخشی Sepilok:
این مرکز توانبخشی که در سال ۱۹۶۴ افتتاح شده است مخصوص اورانگوتانها میباشد. در این مرکز از اورانگوتانها در برابر شکار غیرقانونی و دیگر خطرات حفاظت میگردد. در این پارک، بچه اورانگوتانهایی که رها شدهاند، بدون الدین ماندهاند و یا نجات یافتهاند، برای زندگی انفرادی، تربیت میشود. این مرکز که در منطقه حفاظت شده جنگلی به نام Kabili-Sepilok واقع شده است دارای جنگلهای بارانی بکر نیز هست. در این منطقه حفاظت شده در حدود ۶۰ تا ۸۰ اورانگوتان، زیست میکنند.
غارهای مولو (Mulu):
غارهای «مولو» در پارک ملی «گونونگ مولو» در بورنئوی مالزی واقع شدهاند. این پارک دارای غارهایی دیدنی، ارتفاعات صخرهای، پوششهای متنوع گیاهی جنگلی و استوایی میباشد. غار «سارواک» نام یکی از غارهای این مجموعه است که بزرگترین غار دنیا نیز میباشد. وسعت داخلی این غار به قدری زیاد است که ۴۰ هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ را بدون اینکه بالهای آنها را جمع کنند میتوان درون آن جا داد.
موزه هنرهای اسلامی کوالالامپور:
در داخل مجموعه موزه هنرهای اسلامی مالزی، بیش از ۷۰۰۰ اثر باستانی در معرض دید عموم قرار داده شده است. کتابخانه وسیعی که شامل متون و کتابهای اسلامی و هنر است در آنجا وجود دارد. این موزه با مساحتی معادل ۹۲۹۰ مترمربع، در محوطه پارک دریاچه احداث شده است. بزرگترین مدل ساخته شده از مسجد الحرام را میتوان در این فضای وسیع مشاهده کرد. این موزه ۱۲ گالری دارد و آثار باستانی همچون اشیاء چینی و سرامیکی، جنگافزارها و تسلیحات نظامی وجود دارد.
فستیوال تایپوسام:
فستیوال «تایپوسام» یکی از جشنهای مذهبی آیین هندو میباشد. این فستیوال دربهمن ماه، و زمانی که ماه کامل است برگزار میگردد. همه ساله، بیش از یک میلیون نفر از مردم محلی و هزاران گردشگر به معبد باتو میروند تا ظرفهای شیر خود را به خدایان هدیه کنند.
رژیم غذایی:
آشپزی مالزی، از مجموعهای از تکنیکها و شیوههای رایج پخت و پز در این کشور تشکیل شده است که تنوع فراوانی هم دارد. در این کشور این تنوع در آشپزی به دلیل وجود اقوام گوناگون و تفاوت فرهنگی پدید آمده است. جمعیت این کشور شامل گروههای قومی و قبیلهای مختلفی همچون مالایی، چینی و هندی، گروههای بومی ناحیه صباح و ساراواک (که در شرق مالزی زندگی میکنند) میباشد. همچنین در این منطقه، تعداد زیادی مهاجر از بسیاری از کشورهای دنیا ساکن هستند. از آنجایی که مالزی با سنگاپور دارای تاریخ مشترکی میباشد، پیدا کردن غذاهای سنگاپوری در آنجاغیرممکن نیست. حتی برخی از غذاهای این دو کشور کاملاً مشابه هم هستند.
ناسی لماک (NASI LEMAK)، غذای ملی مالزی:
این غذا در مالزی از اهمیت زیادی برخوردار است و غذای ملی آنجا محسوب میشود. نام این غذا به معنای «برنج چرب» است و علت این نامگذاری به دلیل مراحل پخت این غذا میباشد. برای طبخ آن، برنج را در درون شیر نارگیل و با برگ گیاهی به نام «پاندانوس آماریلیفولیوس» میپزند. این غذا به طور سنتی، در برگ موز و با سس مخصوص، تخم مرغ پخته و بادام زمینی سرخ شده سرو میگردد. از آنجا که این غذایی لذیذ، سنگین و چرب است بهتر است در وعده صبحانه مصرف شود.
لاکسا، سوپ نودل:
«لاکسا» غذایی بسیار لذیذ است و میتوان آن را در رده دوم فهرست بهترین غذاهای مالزی قرار داد. این غذا که نوعی سوپ نودل میباشد با چاشنیهای متنوعی سرو میگردد. که عموماً این چاشنیها از منطقهای به منطقهای دیگر متفاوت میباشد. این سوپ در مناطق پنانگ و ساراواک بیشتر رایج است و در طبخ آن از نودل و آرد برنج استفاده میشود. در لاکسای ساراواک، از شیر نارگیل، نودل ورمیشل برنج یا نودلهای ضخیم برنج، جوانه لوبیا، رشتههای گوشت مرغ یا میگو استفاده میشود.
می کولوک (Mee kolok):
«می کولوک» نیز از غذاهای مخصوصی است که در منطقه کوچینگ در ساراواک طبخ شده و معمولاً به عنوان صبحانه مصرف میشود. این غذا که با نودل تخم مرغ و گوشت سرخ شده تهیه میشود را میتوان در اکثر غرفههای خیابانی پیدا نمود.
روتی چانای (Roti canai):
«روتی چانای» یکی از انواع غذاهایی است که از آشپزی هندوستان وارد آشپزی مالزی شده است. روتی چانای با نانی مسطح و با انواع خوراک تهیه میشود. این خوراک با مخلوطی عدس و گوشت مرغ طبخ میگردد.
مطبق (Murtabak)، پتیزای هندی:
«مطبق» نیز از غذاهای هندی است که در مالزی رایج است. معمولاً آن را «پیتزای هندی» هم می گویند. درواقع نام این غذا، از لغت عربی مطبق به معنای «چندلایه»، اقتباس شده است. این غذا در سراسر مالزی با گوشت چرخ کرده شامل گوشت مرغ، سیر، تخم مرغ، گوسفند یا گوساله، پیاز و کاری، خیارشور، انواع ترشیجات و سس گوجه سرو میگردد.
پاندان (Pandan)، وانیل آسیایی:
در آشپزی مالزی، از برگهای پاندان یا گیاه پاندانوس آماریلیفولیوس، مخصوصاً در تهیه انواع دسر بسیار استفاده میشود. نام دیگر این گیاه «وانیل آسیایی» است. یکی از دسرهای مالزی، پنکیک پاندان است. با این گیاه نوعی کیک لایه لایه لذیذ هم تهیه میشود.
ساتای:
«ساتای» غذایی بسیار ساده و البته خوشمزه است. این غذا با انواعی از گوشت از جمله مرغ، گوسفند یا گوساله تهیه میشود. روش طبخ بدین صورت است که تکههای گوشت را با ترکیبی از ادویههای محلی، طعم دار میکنند و سپس به سیخ کشیده و روی حرارت ملایم کباب مینمایند. این غذا را میتوان میل نمود یا تکههای گوشت را در سسی مخصوص (تهیه شده با انواعی از مغزها و ادویهها) فرو برد تا طعمی متفاوت پیدا کند. هر دو نوع این غذا لذت طعمی لذت بخش دارد.
Bak Kut The:
ترجمه نام این غذا به معنای «گوشت، استخوان، چای» است. اما در تهیه این سوپ رایج هیچ نوع چای استفاده نمیشود. مواد اولیه و اصلی تهیه این غذا عبارتاند از تکههای گوشت، قارچ، سیر، توفو و انواعی از سبزیجات معطر. این مواد را با هم ترکیب نموده، میپزند و با نودل یا برنج میل میکنند. این سوپ معطراست و برای شبهای بلند و روزهای سرد بسیار مناسب است.
ناسی کاندار (Nasi Kandar):
«ناسی کاندار» غذایی شبیه به برنج دمی است که با انواعی از غذاهای دیگر هندی و مالایی سرو میشود. گفتنی است پس از پایان پخت برنج، سس مخصوصی روی آن میریزند. این غذا در اصل منسوب به منطقه پنانگ میباشد.
Cendol:
Cendol نوعی دسر سنتی در مالزی است که میتوان در زیر آفتاب گرم و سوزان کوالالامپور آن را میل نمود. در واقع این دسر نوعی ژله و به رنگ سبزرنگ است که با آرد برنج تهیه میشود. در غرفههای خیابانی کوالامپور، میتوان این دسر خوشمزه را همراه با یخ، قند نخل و … میل نمود. متاسفانه این دسر در رستورانها یافت نمیشود.
آسام پداس (Asam Pedas):
«آسام پداس» غذای است که با ماهی تهیه شده و با یک بشقاب برنج میل میشود. آسام پداس در لغت به معنای «تند و پرادویه» است. از اصلیترین مواد تشکیل دهنده این غذا، چیلی خشک شده، انواع سیر، موسیر و تمر هندی میباشد. این غذا به دلیل طعم تند و ترش، یکی از غذاهای محبوب در مالزی میباشد.
روجاک (Rojak):
«روجاک» نوعی سالاد است که در انواع مختلفی تهیه میشود. در تهیه این سالاد از مواد غذایی همچون تخم مرغ پخته، سیب زمینی، خیارشور، سس بادام زمینی و سایر مواد استفاده میشود. نوع دیگر سالاد روجاک، سالاد میوهای است که با ترکیبی از میوههایی مثل آناناس تهیه شده و بر روی آن سس مخصوصی که با آبلیمو و چیلی تهیه میشود، ریخته و میل میکنند. در زبان مالایی، روجاک به معنای «مخلوط» است زیرا این سالاد با مخلوطی از آشپزی چینی و مالایی تهیه میشود. به شیوه سنتی، این سالاد را در کاسههای چوبی تهیه کرده، با سس سیاه مخلوط نموده و روی آن با بادام زمینی خرد شده یا گل زنجبیل ریز شده تزیین مینمایند. این سالاد را در اکثر دکههای کنار خیابان، غرفهها و حتی مدارس مالزی میتوان یافت. معمولاً آن را به شکل قیف در برگهای موز میپیچیدند و به مشتریان عرضه میدارند.
برنج در برگ موز:
به طور سنتی این غذا باید با دست خورده شود البته بعد از خوردن غذا، دستها حسابی بوی کاری میگیرند. معمولاً این برنج در بشقابی از برگ موز سرو میشود. برنج همراه با کاری، انواع سبزیجات و چاشنیهای مختلف میل میشود.
رندانگ (Rendang):
«رندانگ» غذایی لذیذ و محبوب در مالزی است که مورد توجه گردشگران نیز میباشد. این غذا مملو از ادویهجات است و بر روی شعله ملایم طبخ میشود و بیشتر در جشنها و مراسم مذهبی همچون عید فطر مصرف میگردد. این غذا را میتوان با گوشت گوساله یا گوشت مرغ و گوسفند تهیه نمود.
kopi-O، قهوه مالزیایی:
در مالزی این نوشیدنی هم به صورت گرم سرو میشود و هم به صورت سرد. گفتنی است نوع سرد این نوشیدنی معمولاً با یخ و شیر تغلیظ شده سرو میگردد.
نوشته راهنمای کامل سفر به مالزی: جاذبه ها و جاهای دیدنی, غذاهای مالزیایی +عکس اولین بار در تهران سوئیت پدیدار شد.