در تیر ماه سال ۱۳۸۹ ، استان البرز به استان های کشور افزوده شد و شهرهایی که تا آن زمان جزئی از غرب استان تهران محسوب می شدند ، البرز نام گرفتند . مرکز استان البرز ، کرج است و شهرهای دیگر این استان ساوجبلاغ ، نظرآباد ، طالقان ، اشتهارد و فردیس می باشند . استان البرز از سمت شمال با استان مازندران ، از سمت جنوب با شهریار ، از سمت غرب با قزوین و از سمت شرق با تهران همسایه می باشد .
چهارمین شهر پرجمعیت ایران « کرج » است و دارای قومیتهای گوناگونی می باشد . کرج دارای ۱۲۹۷ متر ارتفاع سطح دریا بوده و به طور میانگین رطوبت هوای آن در یک دوره ۳۰ ساله ، ۵۱ درصد بوده است . بیشترین رطوبت نسبی این شهر در دی ماه و کم ترین آن در خرداد ماه می باشد . از آنجایی که کرج تحت تاثیر شرایط جوی کوههای البرز ، دره چالوس و رودخانه کرج قرار دارد ، بارندگیهای آن از ماه مهر آغاز می گردد و تا اواسط اردیبهشت استمرار می یابد .
جاهای دیدنی کرج با آدرس
نام کرج از کجا میآید؟
در مورد ریشه و خاستگاه نام کرج چندین نظریه وجود دارد . در یک نظریه گفته می شود کرج از « کوه رج » گرفته شده است و معنی جایی را میدهد که یک ردیف کوه در آن قرار دارد . در زبان تاتی ، واژه « کاوک » یا « کاواک » به معنای « میان تهی » است و می تواند ریشه نام کرج باشد ، یعنی شهری که در میان تپه واقع شده است .
در نظریه دیگر گفته می شود کرج از واژه « اکراج » آمده است ، که معنی آن « بانگ و فریاد » است . زیرا در دوران گذشته در تپه آتشگاه ، کوههای کلاک ، قلعه دختر شهرستانک و قلعه اشتهارد ، برای خبررسانی و دیده بانی آتش می افروختند .
معنی کرج در فرهنگ نفیسی ، « گریبان ، چاک و شکاف » عنوان شده است و اشاره به رودخانه و دهی دارد که در آن پادشاهان قاجار قصر می ساختند . درآخرین نظریه گفته می شود کرج بر گرفته از واژه « کرژ » به معنی « کوهپایه » می باشد .
جاهای دیدنی کرج تهران
تاریخ کرج :
نخستین بار در کتاب اوستا بود که از کرج با عنوان روستای کلاک ، کرج و رود کرج نام برده شده است . در شاهنامه فردوسی نیز نام کرج در سفر رستم از زابلستان به مازندران ذکر گردیده است . از آنجایی که در چهل دختران کلاک بالا ، کوه چال کیان و کوه دشته ، محل زیارت زرتشتیان قرار داشته است از این رو قدمت کرج بیش از این است که استراحتگاه پایتخت نشینان تلقی شود .
پیش از اسلام ، کرج منطقه ای مسکونی بوده و به دلیل داشتن آب و هوای مناسب و رودخانه های روان ، محل سکونت موقت یا دائمی اقوام گوناگون ایرانی بوده است . سکونتگاه بودن اقوام گوناگون را با استفاده از اسناد و مدارک تاریخی و آثار باستانی بدست آمده از تپه های باستانی آق تپه و مردآباد ، و نیز بقایای قلعه شاه دژ ، قلعه کلاک ، دژ جادهی کرج به چالوس ، قلعه دختر ، تخت رستم و تخت کیکاووس می توان استنتاج نمود . نشانههای فراوانی نیز وجود دارد که نشان می دهد در این منطقه ، در دوران هخامنشیان ، اشکانیان و ساسانیان تمدن وجود داشته است .
گفته شده است کاروان های قزوین در دوران حکومت مغولها از راه کرج به شهر ری میرفته اند . آثار تاریخی بدست آمده نماینگر آن است که هلاکوخان با گذر از منطقه کرج ، توانست اسماعیلیان را در قله الموت نابود کند . در دوران صفویان ، در کرج پل صفویه و پل امام زاده حسن ساخته شدند . در اوایل دوره قاجار ، رونق دوباره ای در کرج و ییلاقات اطراف آن آغاز شد . اوج این رونق در دوره فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه بود . سالهای سال منطقه کرج میزبان کاخ شاهان بوده است .
در اواسط دوران حکومت پهلوی دوم ، کرج چهره شهری کنونی به خود گرفت و از امکانات دولتی و عمومی بهرمند شد . مکانی که روزی قریه ری و ده طالقان نامیده می شد ، در سال ۱۳۸۹ مرکز استان البرز شد .
گفتنی است این کلان شهر ، به دلیل دارا بودن امکانات کشاورزی ، سد ، رودخانه ، صنایع کارخانه ای و کارگاهی ، توانسته است جمعیت زیادی را در خود جای دهد والبته فشار جمعیت و کم آبی تهران بر مشکلات این شهر افزوده است .
مردم کرج :
کرج درحدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و رتبه سوم جمعیت را در کشور دارا می باشد . کرج پس از تهران ، مهاجر پذیرترین شهر ایران نامیده شده است . طبق پژوهش هایی که در سال ۱۳۸۹ بر روی ساکنان کرج انجام گرفت نشان داده شد که ۵۳ درصد آنها فارس ، ۳۰ درصد آذری و درصدهای اندکی شمالی ، کرد ، لر ، عرب ، و دیگر قومیتها می باشند .
حتما ببیینید: اجاره آپارتمان مبله در تهران
از رسوم قدیمی کرج می توان به نوروزخوانی ، پختن سمنو ، خانه تکانی ، رسم شال اندازی ، نی زدن ، فال حافظ ، انگشتر بازی ، درجی سران و سبزه سبز کردن اشاره نمود . شایان ذکر است ریشه دقیق گویش کرجی نا مشخص است ، اما در گذشته ، کرجیها گویش کرجی ، تاتی و طالقانی داشته اند و امروزه به زبان فارسی سخن می گویند .
سوغات کرج :
سوغاتیهای کرج را می توان به انواع سوغاتی های خوشمزه ( مثل توت ، انگور ، خرمالو ، عناب ، ازگیل ، فندق ، سنجد ، شیرینی توتک ، آلوی برغان) و صنایع دستی ( مثل سفال ، گلیم ، شیشه گری و مجسمهسازی ) طبقه بندی نمود . گفتنی است « مرکز مجسمه سازی با بتون آرمه » در کارگاههای جاده مخصوص کرج واقع شده است .
غذای محلی کرج :
از غذاهای محلی ، خوشمزه و قدیمی کرج می توان دیزی ، والک پلو ، دمپختک ، آش جو ، هلیم ، ترشی آش ، لوبیا پیله ، مرجو خورش یا خورش عدس طالقان و پلاترسره را نام برد .
مراکز خرید در کرج :
بازار انقلاب کرج واقع در خیابان شهید بهشتی ، یک بازار قدیمی است که در آن از ترمه تا ادویه و از پوشاک تا خوراک پیدا می شود . دیگر مراکز خرید در کرج عبارتند از : « یادمان » در میدان آزادگان ، « ایران زمین » یا شام سابق در عظیمیه ، « مجموعه زندگی » در مهرویلا ، مرکز خرید « مهرشهر » در بلوار شهرداری ، « برج میلاد کرج » واقع در ضلع شمال شرقی میدان آزادگان ، « مهستان » نزدیک پارک نبوت ، پاساژهای گوهران ، چچلاس ، گلستان ، گوهر و نیز چندین فروشگاه برند لوکس زنانه و مردانه در بولوار مولانا در جهانشهر .
بازار انقلاب کرج یکی از مراکز خرید و جاهاي ديدني كرج
خورد و خوراک در استان البرز :
در کیلومتر ۱۲ جاده چالوس ، رستوران البرز واقع شده است که محیطی خلوت و غذایی با کیفیت دارد . رستوران ارکیده دارای فضایی زیبا با درختان بلند چنار و تبریزی است . رستوران کمی گران میرزایی در نزدیکی سد کرج قرار دارد و باغ رستوران وینه در کیلومتر ۱۲ واقع شده است .
دیدنیهای کرج :
در کرج جاذبه های تاریخی و تفریحی زیادی وجود دارد . از جاذبه های تاریخی این منطقه می توان به روستای باستانی آتشگاه ، کاخ ناصرالدین شاهی شهرستانک ، تپه مراد آباد ، آرامگاه و آتشکده زرتشتیان در کلاک ، کاخ سلیمانیه ( که اکنون دانشکده کشاورزی است ) ، قلعه گرگین صمصام ، پل سلیمانه ، پل شاه عباسی ، آق تپه و حمام قدیمی مصباح اشاره نمود .
روستای آتشگاه یکی از جاهای دیدنی کرج در پاییز
جاده چالوس :
بدون تردید ، یکی از زیباترین جادههای ایران و جهان جاده کرج – چالوس می باشد . رودخانه کرج ، کوهها و درختان تنومند این منطقه ، زیبایی طبیعت البرز را صدچندان کرده اند . شهر کرج از طریق جاده کرج- چالوس به شهرچالوس در استان مازندران متصل می گردد . ابتدای جاده کرج- چالوس از سمت شرق به تهران و از سمت غرب به طالقان راه دارد .
جاده کرج- چالوس ، جاده ای تماشایی است که در سال ۱۳۱۲ در دوره پهلوی اول احداث شد . از آنجایی که برای ساخت این جاده و کندن تونل در دل کوه ، کارگران سختی فراوانی را متحمل می شدند دستمزد خوبی را دریافت نمودند . در سال ۱۳۴۰ سد کرج احداث و افتتاح شد و با ساخته شدن چندین رستوران و واحد اقامتی ، جاده کرج- چالوس رونق بیشتری یافت و در مدت کمی به یکی از مسیرهای جذاب گردشگری تبدیل شد . درجاده چالوس خوراکی های خوشمزههای هم عرضه می شود مثل لبنیات محلی ، قره قروت و عسل طبیعی و آش های هیزمی نزدیک تونل کندوان .
جاهای دیدنی کرج چالوس
سد امیرکبیر :
سد امیرکبیر یا سد کرج ، نخستین سد چند منظوره کشور می باشد که در کیلومتر ۲۵ جاده چالوس و در استان البرز واقع شده است از منابع اصلی تامین آب شرب پایتخت و منبع آبرسانی به زمینهای کشاورزی منطقه ، سد کرج می باشد . در این سد ، ماهی قزلآلای رنگین کمان و قزلآلای خال قرمز پرورش داده می شود . گفتنی است در دریاچه سد ، قایقسواری و جت اسکی ممنوع شده است . معمولا مسافران جاده چالوس ، در کنار سد کرج استراحت و از تماشای زیبایی های آن لذت می برند . این محدوده آبشارهای زیبایی هم دارد .
سد امیرکبیر یکی از جاهای دیدنی کرج با عکس
آبشار چاران :
روستایی به نام « چاران » در نزدیکی سد امیرکبیر ، ابتدای جاده روستای خور ، واقع شده است که دارای آبشاری به نام « چاران » نیز هست . ارتقاع این آبشار در حدود ۱۰ متر است و فاصله آن تا روستای چاران در حدود ۱ ساعت پیاده روی است .
آبشار چاران یکی از جاهای دیدنی کرج در بهار
آبشار هفت چشمه :
یکی از قشنگ ترین آبشارهای استان البرز در کیلومتر ۱۷ جاده کرج – چالوس قرار دارد . نام این آبشار « هفت چشمه » است . این آبشار ۷ متر ارتفاع دارد و بازدید از آن در فصل بارندگی توصیه نمیشود .
آبشار هفت چشمه یکی از جاهای دیدنی کرج در تابستان
آبشار نوجان :
در کیلومتر ۱۵ جاده کرج – چالوس ، توسط یک راه فرعی می توان به روستای « نوجان » و آبشار « نوجان » رسید . روستای نوجان همسایه روستای آتشگاه است .
آبشار نشترود :
در روستای « نشترود » آبشاری به ارتفاع ۱۱۰ متر واقع شده است که از بلندترین آبشارهای ایران محسوب می شود . روستای نشترود در کیلومتر ۳۵ جاده کرج – چالوس می باشد .
آبشتار نشترود از جاهای دیدنی کرج و تهران
آبشار کندر :
آبشار تماشایی « کندر » در مسیر کرج – چالوس ، ۸ کیلومتر پس از بیلقان ، کمی جلوتر از روستای پورکان قرار دارد .
آبشار کندر از جاهای دیدنی کرج عکس
پیست اسکی دیزین :
مهم ترین پیست اسکی ایران « دیزین » نام دارد که در سال ۱۳۴۸ افتتاح گردید . پیست دیزین در کیلومتر ۷۴ جاده کرج – چالوس واقع شده است و به دلیل دارا بودن شرایط استاندارد ، یکی از پیستهای اسکی معتبر خاورمیانه محسوب می شود . در این پیست مسابقههای رسمی و بینالمللی برگزاری می شود . در فصل سرما از پیست دیزین برای اسکی روی برف و در فصل تابستان برای اسکی روی چمن استفاده می شود . در این پیست علاوه بر اسکی ، دوچرخه سواری کوهستان ، تیراندازی با کمان و کایت سواری هم انجام می گیرد . برای اقامت اسکیبازها و گردشگران ، « هتل جهانگردی دیزین » احداث شده است .
پیست دیزین از جاهای دیدنی کرج همراه با عکس
غار یخ مراد :
غار « یخ مراد » درفاصله ۲ ساعت پیاده روی تا روستای گچسر در جاده کرج – چالوس واقع شده است . بهترین زمان بازدید از این غار ، اسفند و فروردین ماه می باشد . در این هنگام ، غار سرد یخ مراد دارای قندیلهای یخی زیبایی هستند . هتل پارسیان گچسر که در کیلومتر ۶۵ جاده کرج – چالوس واقع شده است مکان مناسبی برای استراحت و صرف غذا می باشد .
باغ لاله گچسر :
روستای « گرماب » در کیلومتر ۵۲ جاده کرج – چالوس و در منطقهی گچسر واقع شده است . باغ لاله این روستا در اردیبهشت ماه هر سال ، پذیرای علاقمندان است . در این باغ در حدود ۳۰ واریته گل لاله می روید و جشنواره گل لاله برپا می شود . علاوه بر باغ لاله ، در دو کیلومتری هتل گچسر « چشمه ولد » قرار دارد که حاوی آب معدنی بوده و برای درمان بیماریهای تنفسی و روماتیسم مورد استفاده قرار می گیرد .
روستای برغان :
یکی از مکانهای جذاب گردشگری استان البرز روستای « برغان » می باشد . این روستا در اتوبان تهران – قزوین و در مسیر کردان است . روستای برغان ، روستای بسیار سرسبز و تماشایی می باشد . در گذشته ، بازار برغان مرکز معاملات کشاورزی بوده و امروزه هم همچنان پررونق است سوغاتی های برغان عبارتند از: عسل ، گوجه و آلوی برغانی ، لبنیات محلی ، گردو ، توت و نان محلی .
روستای آتشگاه :
قدمت آتشگاه کرج به دوره ساسانی و اشکانی می رسد . در گذشته این روستا محل زندگی زرتشتیان بوده و « آشتکده یا آتش کوه » نام داشته است . از طریق جاده کرج – چالوس و نیز از مسیر شمال گوهردشت کرج می توان به آتشگاه کرج دسترسی داشت . آتشگاه ، از گردشگاههای ساکنین محلی در ایام تعطیلات است . این مکان گردشگری دارای آب و هوای عالی ، منظره کوهستانی تماشایی ، درختان میوه و رستورانهای فراوان است .
طالقان :
در حدود کیلومتر ۵۰ اتوبان کرج – قزوین ، طالقان قرار می گیرد . کوه و دشت ، دریاچه و رودخانه این منطقه همگی زیبا هستند .
طالقان یکی از مقاصد عالی یرای کوهنوردی ، دوچرخه سواری و پیاده روی در دشت و کنار رودخانه می باشد . فصل بهار و تابستان برای گشت و گذار مناسبتر است زیرا آنجا زمستانهای سردی دارد . سوغات طالقان عسل طبیعی و لبنیات محلی می باشد . این روستای زیبا و آرام ، چندین چشمه آب گرم و آبشار دارد .
روستای قدیمی کردان :
در ابتدای اتوبان کرج – قزوین ، روستایی قدیمی به نام « کُردان ، وجود دارد که دارای ویلاهای زیبا و آب و هوایی بسیار مطبوع می باشد .
روستای قدیمی کردان از جاهای دیدنی کرج و اطراف
کاخ مروارید کرج :
کاخ مروارید یا کاخ شمس ، در مهرشهر کرج واقع شده است . طراحی و ساخته این کاخ توسط « وسلی پیترز » و بنیاد « فرانک لوید رایت » انجام شد که در زمان خود هزینه ای بالغ بریک میلیون دلار صرف آن شد . کاخ مروارید که مربوط به زمان پهلوی اول است ، در سال ۱۳۴۷ برای اقامت شمس پهلوی احداث گردید . کاخ مروارید به شکل سفره ماهی که صدفی را در بر دارد طراحی شده است. تمامی فضاهای آن در زیر سقفی به شکل حلزون طراحی گردیده اند . امکان بازدید عمومی از این کاخ فراهم شده است .
کاخ سلیمانیه :
« کاخ سلیمانیه » از آثار ملی ایران و دوره فتحعلی شاه قاجار است . اکنون این بنای آجری در محوطه دانشکده کشاورزی کرج واقع شده است و تزییات ویژهای ندارد . گفتنی است بنای کاخ بر روی پیلوت احداث شده است که در زمان خودش نوآوری جالبی محسوب می شد . دو نقاشی اثر « عبداله خان نقاش باشی » بر روی دیوارهای تالار کاخ سلیمانیه وجود دارد . یکی تصویر آقا محمد خان و دیگری تصویر فتحعلیشاه و اطرافیانش می باشد .
پل شاه عباسی :
پل تاریخی کرج یا پل شاه عباسی یا سلیمانیه ، در سال ۱۳۷۹ به نام « پل دختر » در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید . پل دختر کرج در دورهی سلجوقی ساخته و در دوره صفوی بازسازی شد . از دورهی سلجوقی ، قلعه یا ساختمان تاریخی صمصام هم باقی مانده است که نزدیک پل سلیمانیه واقع شده است .
کاروانسرای شاه عباسی :
« کاروانسرای شاه عباسی » در جنوب شرقی میدان توحید کرج قرار دارد . در دوره شاه سلیمان صفوی این بنا ساخته شد و در سال ۱۳۵۶ ثبت آثار ملی ایران گردید. این کاروانسرا که در شاهراه ابریشم قرار گرفته بود از بناهای ارزشمند دوره صفویان است. دوره صفویه ، کاروانسرای شاه عباسی کرج ، مکانی برای استراحت کاروانها و مرکبها بوده است . کاروانسرای شاه عباسی در اوایل دوره قاجار به عنوان قلعهی نظامی استفاده شد و در اواخر دوره قاجار به مدرسه تبدیل گشت . اکنون این کاروانسرا دارای بخشهایی مانند موزه صنایع دستی ، رستوران سنتی و سفره خانه می باشد .
دهکده ورزشی چهارباغ :
« دهکده ورزشی چهارباغ » یک مجموعه ورزشی لوکس در خارج از شهر می باشد که دارای استخر و سونا ، سالن سرپوشیده چند منظوره ، بیلیارد و اسنوکر ، زمین تنیس ، امکانات فوتبال دستی ، دارت ، رستوران و سوئیت اقامتی است . این دهکده ورزشی در اتوبان کرج – قزوین ، پل کردان ، واقع شده است .
باغ پرندگان چهارباغ :
در مسافرت به کرج حتما سری به باغ پرندگان بزنید.
باغ پرندگان یکی از مکان های بسیار جذاب برای تماشای گونههای مختلف پرندگان می باشد . این باغ حدود ۱۰ هزار متر مربع مساحت دارد ، و گونههای در حال انقراض تا پرندگان آبزی ، کنار آبزی ، شکاری ، طوطی و کبوترها در آن نگهداری می شوند . از نظر تعداد پرنده و محیط ، باغ پرندگان البرز در خاورمیانه مقام اول را دارد . این باغ در اتوبان کرج – قزوین ، خروجی کردان ، شهر چهارباغ ، نبش گلستان پنجم واقع شده است .
باغ فاتح یا پارک تنیس :
« باغ جهانشهر » یا « پارک تنیس » یا « باغ فاتح » یکی از بهترین مکانهای تفریحی ساکنین کرج می باشد که در جهانشهر کرج واقع شده است . باغ فاتحِ کنونی که پر از درختان تنومند و گل کاریهای چشمنواز است بخشی از دارایی « حاج محمد صادق فاتح یزدی » می باشد که در اختیار شهرداری کرج قرار گرفته است . این باغ دارای مجموعه بینالمللی تنیس است که شامل ۷ زمین تمرین و یک زمین مسابقه می باشد . همچنین دارای جادهی تندرستی و زمین بازی کودک نیز می باشد . باغ فاتح در بلوار جمهوری کرج واقع شده است .
باغ فاتح یا پارک تنیس – راهنمای سفر به کرج
باغ گلها :
باغ گلهای کرج در در بوستان شهید چمران ، میدان امام حسین واقع شده و دارای ۳۰۰ گونه گیاهی ، قفس پرندگان ، آبشار ، رستوران و کافی شاپ است .
بام کرج :
بام کرج واقع در منطقه عظیمیه قرار دارد که مرتفع ترین جایی از کرج محسوب می شود که با ماشین میتوان در آن راند . بام کرج امکانات ویژهای ندارد و فقط هوای خوب و منظره چشم نوازی دارد. با تاکسی می توانمستقیما از میدان آزادگان به بام کرج رفت .
بام کرج از جاهاي ديدني کرج
پارک ایران زمین :
« پارک ایران زمین » نیز در عظیمیه ، مقابل میدان اسبی قرار دارد . این پارک علاوه بر زمین بازی ، دارای مسیر پیاده روی درطبیعت ، دریاچه زیبا و کافیشاپ دنج می باشد .
با دیدن پارک ایران زمین درخواهید یافت که جاهای دیدنی کرج کجاست
امامزاده طاهر :
امامزاده طاهر در مسیر بزرگراه تهران – کرج به سمت مهرشهر قرار دارد . بارگاه این امام زاده در دوره صفویه احداث شده و در سالهای اخیر مرمت شده است . در قبرستانِ محوطه امام زاده ، افراد مشهوری مدفون می باشند از جمله احمد شاملو ( شاعر ، نویسنده و مترجم معروف معاصر ) ، جلال ذوالفنون ( نوازنده سه تار ) ، غزاله علیزاده ( نویسنده کتاب خانهی ادریسیها ) ، حسن کامکار ( بنیان گذار گروه موسیقی کامکارها ) و غلامحسین بنان ( خواننده معاصر ) .
بنای زیبای امامزاده طاهر از جاهای دیدنی کرج در زمستان
بازینو :
پیشرفته ترین شهربازی کشور ، مجموعه بازینو می باشد که خارج از کرج ، در جاده ملارد ، انتهای بلوار الغدیر واقع شده است . این مجموعه دارای ۵ طبقه شهر بازی ، ۱ طبقه رستوران و فست فود و ۲ طبقه مرکز خرید می باشد و برای افراد بزرگ تر از ۳ سال مکان تفریحی و سرگرم کننده ای می باشد .
بازینو یکی از جاهای دیدنی کرج در شب
دهکده آبی پارس :
بزرگ ترین پارک آبی سرپوشیده خاورمیانه ، « دهکده آبی پارس » نام دارد که دارای کافی شاپ و رستوران ، ۱۵ سرسره مهیج ، دریاچه موج ، سونا ، استخر کودک و خیلی امکانات دیگر است . این دهکده آبی در کیلومتر ۲۲ اتوبان تهران – کرج ، روبروی ایستگاه گرمدره ، خیابان شهدا واقع شده است .
دهکده آبی پارس از جاهای دیدنی کرج برای کودکان
اقامتگاه های استان البرز
فهرست هتل های استان البرز:
هتل سه ستاره « مرمر » و هتل یک ستاره « امیرکبیر » در خیابان فروغی قرار گرفته است . هتل دو ستاره « سامان » در ابتدای خیابان شریعتی ، خیابان دکتر همایون واقع شده است . در جاده کرج – چالوس نیز دو هتل کوهستانی سه ستاره وجود دارد . هتل « گاجره » دارای فضایی بسیار آرام و قشنگ است و هتل جهانگردی « دیزین » دارای مسیر پیاده روی و دوچرخه سواری می باشد. در شهرک طالقان ، هتل « صدف » در میدان معلم قرار دارد و هتل « ستاره آبی » در روستای جزن واقع شده است . در ابتدای روستای اردکان ، مجتمع اقامتی « عزیز و نگار» قرار گرفته است . هتل یک ستاره « ساحل » در خیابان ساحل واقع شده است .
نوشته راهنمای سفر به کرج, تاریخچه + جاهای دیدنی کرج و اطراف با آدرس و عکس اولین بار در تهران سوئیت پدیدار شد.