برای بالا بردن کیفیت نوشتاردرمانی بهتر است به موارد زیر توجه کنیم:
۱
به عمق درونمان برویم
قبل از نوشتن، دقایقی در حالت آرامش قرار بگیریم و به لحظه اکنون و اینجا توجه کنیم. تمرکز کنیم و اجازه دهیم کلمات از عمق وجودمان بیرون بیایند.
۲
تاریخ نوشتههای خود را مشخص کنیم
اگر بخواهیم نوشتههای خود را مرور کنیم، تاریخ آنها به درک شرایطمان در گذشته کمک خواهد کرد.
۳
سانسور نکنیم
قلم را به دست ناخودآگاهمان بسپاریم و اجازه دهیم هر کجا که خواست برود. بی قید و شرط بنویسیم و اگر خواستیم بعد از نوشتن، آن را از بین ببریم.
۴
ذهن را رها کنیم
لازم نیست همیشه قواعد ادبی، دستور زبان و آیین نگارش را رعایت کنیم. اجازه دهیم کلمات هر طور به ذهنمان میرسند، بر روی کاغذ بیایند. ممکن است جملاتمان ناقص باشد یا یک کلمه را بارها تکرار کنیم.
۵
در یک مکان خلوت بنویسیم
مکانهای مختلف را برای خودافشاییهای مکتوبمان تجربه کنیم تا تصمیم بگیریم کدامشان برایمان مفیدترند. گاهی در طبیعت، ساحل دریا، جنگل، دامنه کوه، فضایی سرسبز یا پشت میز تحریر اتاقمان بنویسیم. بهمرور متوجه میشویم در کجا بهتر و راحتتر مینویسیم.
۶
دفترچه یادداشت خصوصی داشته باشیم
تا آنجا که میتوانیم نسبت به خاطراتمان رازدار باشیم. آنها را دور از چشم اطرافیان نگه داریم. اگر لازم باشد فقط با رواندرمانگر در میان بگذاریم. حتی میتوانیم دفتر خاطرات الکترونیکی با اسم رمز داشته باشیم.
۷
بر موانع روانی خودمان غلبه کنیم
شروع نوشتن از خود، گاهی بسیار دشوار است. بسیاری از ما به این خودافشاییهای مکتوب عادت نداریم. لازم نیست سختگیری کنیم و انتظار داشته باشیم هر صفحه از نوشتههایمان مطالبی جدی و کامل را شامل شود. گاهی ممکن است مجبور شویم برای مدتی نوشتن را رها کنیم. دلسرد نشویم و بهمحض برطرف شدن موانع، دوباره نوشتن را از سر بگیریم.
تهیه و تنظیم: کبرا حسینی
نوشته چگونه یک نوشتاردرمانی اثربخش داشته باشیم؟ اولین بار در مدرسه نویسندگی. پدیدار شد.