هیچکس کامل نیست
تبلیغ فوق را به عنوان یکی از مطرحترین متون تبلیغاتی در صنعت کپی رایتینگ، میشناسند.
قطعاً برای یک کپی رایتر، تولید محتوایی اینچنین مختصر و تأثیرگذار که بتواند شهرت جهانی پیدا کند و برای سالها ماندگار شود، نیازمند تجربیات و دانش تخصصی از صنعت کپی رایتینگ است. دانشی که به کمک آن بتوان عضلات ذهنی را بهمرو رزمان تقویت کرد و توانایی لازم برای تولید محتوایی مفید و ارزشمند را کسب نمود.
در این مقاله تلاش میکنیم ، شما را با مهمترین توصیههایی که بزرگان این صنعت عنوان میکنند، آشنا کرده و این مسیر را برای شما هموارتر و کوتاهتر کنیم.
گام اول: به خودتان ایمان داشته باشید
یکی از ضروریترین عواملی که میتواند شما را در این مسیر نگه دارد، این است که به توانایی و مهارتهای خود ایمان داشته باشید. تنها شما هستید که از میزان واقعی توانمندیهایتان باخبر هستید. در بسیاری از مواقع، کار سخت و طاقتفرساست. چراکه بهترین نمونههای کار، آنهایی هستند که به دنبال شکلگیری ایدههای نوظهور به ذهن میرسند. ذهن همیشه آمادگی لازم برای ارائۀ ایدههای تازه را ندارد. ازاینرو ممکن است کار در بسیاری از مواقع دلسردکننده باشد. تنها چیزی که میتواند همچنان شما را در این راه حفظ کند، ایمان به تواناییهایتان است.
گام دوم: در ابتدا کارتان را به عنوان سرگرمی انجام دهید
میتوانید نمونههای متون تبلیغاتی را گردآوری کنید، آنها را بررسی کنید و تلاش کنید تا حد امکان متن بهتری برای آنها بنویسید. در این راه آزاد باشید و محدودیتی برای فکر خود قائل نشوید.
هرگونه پیام تبلیغاتی را بازبینی کرده و تلاش کنید باسلیقه و مهارت خود، رنگ و بوی دیگری به آن بدهید. طوری که فکر میکنید برای خواننده جذاب خواهد بود و توجه بیشتری را به خود جلب خواهد کرد.
میتوانید به عنوان کارآموز اعلام آمادگی کرده و برای وبسایت و یا ایمیلهای مختلف، پیام تبلیغاتی بنویسید. این تمرین میتواند راه خوبی برای محک زدن توانایی و استعداد شما باشد.
گام سوم: بازار را به خوبی بشناسید
اغلب مردم دربارۀ نویسندگی و هنر نوشتن متون تبلیغاتی، ایدههای رمانتیک و دور از واقعیت دارند. مهمترین مسئلهای که مطرح میشود آن است که هنر نویسندگی، اغلب به دنبال علاقهای وافر میآید. علاقه باعث میشود ذهن خودتان را به درستی تغذیه کنید.
بعدازاینکه از علاقۀ خود اطمینان حاصل کردید، باید بازار بیرون را بشناسید. اینکه رقبای شما چه کسانی هستند، چگونه مینویسند و چقدر میتوانند راه را برای ورود شما مسدود کنند. برآوردی از میزان علاقۀ خود با آنچه بازار از شما انتظار دارد داشته باشید. میتوانید تخمین بزنید که علاقۀ شما تا چه اندازه میتواند شما را در مسیر ثابتقدم نگه دارد.
گام چهارم: برای شکست خوردن و رد شدن، آمادگی داشته باشید
چندین مرحله در زندگی یک کپی رایتر وجود دارد. یکی از مهمترین آنها وقتی است که اولین فروش خود را انجام میدهد. در آن زمان است که اعتمادبهنفس به سقف میرسد و خود را شایستۀ بهترینها میداند.
اما دیری نمیپاید که متوجه میشود آنقدر که در نظر خودش خوب و بینقص کارکرده است، دیگران با او همعقیده نیستند. این نقطهای است که باید از قبل و در ذهن با آن مواجه شد. آمادگی داشتن برای شنیدن جوابهای رد، بخش جداییناپذیری از زندگی یک کپی رایتر است.
به همین دلیل گفته میشود بهتر است برای مدتی به صورت آزمایشی کار کند تا متوجه شود رؤیای که در سر میپروراند چقدر به واقعیت نزدیک است و نتیجۀ کار، چقدر موردپذیرش دیگران قرار میگیرد.
گام پنجم: با زمینهای تخصصی شروع نکنید
درست است که برخی کپی رایترها تنها برای زمینههای تخصصی و برای صنایع خاصی مینویسند، اما برای شروع لازم نیست شما اختصاصاً برای صنعتی خاص بنویسید و خود را محدود کنید.
تا حد امکان زمینههای مختلف را تمرین کنید. بدون آنکه برای خود محدودیتی قائل باشید.
سپس به این دقت کنید که چه انتظاری از شما میرود و چه چیزهایی هست که از نظر شما دور میماند و باید توجه بیشتری به آنها معطوف کنید.
گام ششم: یاد بگیرید چگونه میتوانید برند شخصی خودتان را توسعه بدهید
هر چه در کار جلوتر بروید متوجه میشوید مردم بیشتر از آنکه به نوع کار شما دقت کنند، به شخصیت و ویژگیهایی که دارید دقت میکنند. معیار آنها برای انتخاب شما به عنوان یک کپی رایتر حرفهای این است که آیا شما و محتوایتان را دوست دارند؟ آیا ویژگیهایی دارید که شما و محتوایتان را از بقیه متمایز کند؟
در کنار هر محتوایی که تولیدی کنید باید بتوانید برند شخصی خود را هم بفروشید و دیگران را قانع کنید که با فردی حرفهای کار میکنند. دلیل اینکه بسیاری از افرادی که توانایی تولید محتوایی منحصربهفرد رادارند اما در این راه موفق نیستند، این است که آنها قادر نخواهند بود توانمندیهای خود را به بهترین نحو ممکن عرضه کنند.
گام هفتم: آیا این قدر به این کار علاقه دارید که حاضر باشید تمام وقت کارکنید؟
ممکن است برای مدتها نتوانید موفقیتهای چشمگیری در این راه داشته باشید؛ بنابراین لازم است اشتیاقی وافر به انجام کار داشته باشید به طوری که با وجود پیشرفتهای جزئی، همچنان حاضر باشید برای مدتهای زیادی به صورت تمام وقت، به این کار بپردازید.
این همان مرحلهای است که بسیاری از افراد در آن متوقف میشوند و نمیتوانند گامهای بعدی را بردارند. همان چیزی که میتواند برای شما یک فرصت طلایی باشد.
آیا میتوانید به خود بگویید در تمام این مدت با علاقه و اشتیاق کار را دنبال خواهید کرد؟
اینها سؤالاتی هستند که تنها خودتان قادر به پاسخگویی آنها هستید و تا حد زیادی میتواند موفقیت یا شکست شما در بازار کپی رایتینگ را تضمین کند.
تهیه و تنطیم: ناهید عبدی
نوشته ۷ گام برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر حرفهای اولین بار در مدرسه نویسندگی. پدیدار شد.