به ترکیه سفر میکنید ؟ هدف مردم ایران از سفر به ترکیه چیست ؟ مردم عزیز کشور ایران به دلیل همسایگی با کشور ترکیه و بیشتر به دلیل جذابیت و جاذبه های فراوان گردشگری ، مذهبی و تاریخی ترکیه شاید اولویت اصلی مسافرت آنها باشد چراکه هزینه ی سفر به ترکیه نسبت به کشورهای هم نوع گردشگری دیگر به صرفه تر است .
بعد از رسیدن به ترکیه شاید استانبول را مقصد اصلی سفر خود انتخاب کنید اما در اولین سفر خود به استانبول از کجا دیدن میکنید ؟ جاهای دیدنی استانبول در سفر اول را خدمتتان معرفی میکنیم تا با آگاهی بیشتر از سفر خود لذت ببرید .
جدای از جاذبههای گردشگری بزرگ، چیزهای بسیار بیشتری برای کند و کاو کسانی که اولین بار به استانبول سر میزنند وجود دارد. چه سراغ قسمت آسیایی رفته یا به یکی از تورهای بوسفوروس بپیوندید، سرگرمیها و فعالیتهای زیادی وجود دارند که در اولین بازدیدتان از این شهر میتوانند حسابی شما را هیجان زده کنند.
جاذبه های بزرگ محله سلطان احمد استانبول را ببینید
اگر استانبول را برای اولین بار میبینید، باید جاذبههای بزرگ تاریخی استانبول را در فهرست خود بگنجانید. قطعا درباره جاذبههایی مانند «مسجد آبی»، «ایاصوفیه»، «کلیسای جیسترن» (Cistern)، «کاخ توپکاپی»، «کلیسای چورا» (Chora)، بازار بزرگ و موزههای باستانشناسی صحبت میکنیم که همگی در مرکز شهر قرار دارند.
موزه ایاصوفیه نماد استانبول
گفته می شود زمانی که امپراطور بیزانس برای اولین بار در سال ۵۳۶ میلادی بعد از کامل شدن کلیسای خود وارد آن شد، فریاد زد: “زنده باد خداوندی که من را شایسته انجام چنین کاری دانسته است. آه سلیمان، من تو را فراموش کردم!” ایاصوفیه به پایگاه خودستایی و تکبر وزریدن امپراطور بر جهانیان با دارایی و سربازانش تبدیل شد. سنت معتقد بود که منطقه اطراف تخت امپراطور در کلیسای ایاصوفیه مرکز اصلی فرمانروایی جهان است.
ایاصوفیه زمانی خانه پرستشی بود که در طول قرن ها به ادیان مختلف به خوبی خدمت کرد. بعد از اینکه ارتش عثمانی قسطنطنیه را فتح کردند، این کلیسا به یک مسجد تبدیل شد و در قرن بیستم به موزه تغییر یافت. امروزه، موزه ایاصوفیه یکی از ارزشمندترین جاهای دیدنی استانبول به حساب می آید.
از جاذبه های کمتر شناخته شده بازدید کنید
بعد از آنکه با جاذبههای معروف گردشگری استانبول آشنا شدید، وقت آن رسیده که به سراغ موارد کمتر شناختهشده بروید که شاید به همان اندازه معروف نباشند اما به همان میزان زیبا هستند. حتماً برای تماشای «کلیسا پاماکاریستوس» (Pammakaristos)، «مسجد یاوز سلیم» (Yavuz Selim)، «کاخ بیلربی» (Beylerbeyi) و «کلیسای سنت استفن» (St. Stephen) هم خود را آماده کنید.
قصر توپکاپی
یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی استانبول قصر توپکاپی است که آمیخته ای از تاریخ و مناظر خیره کننده می باشد. کاخ توپکاپی در ۵ کیلومتری دیوارهای سنگی توسط ۲۷ برج احاطه شده است و از دستاوردهای تاریخ عثمانی به شمار می رود. توپکاپی که تاریخش به قبل از قرن پانزدهم برمی گردد، بر روی تپه ای مشرف به دریای مرمره استانبول، تنگه بسفر و خلیج شاخ طلایی است.
در گذشته این کاخ مقر دولت ترکیه و محل اقامت رسمی سلطان های عثمانی بود، اما در حال حاضر موزه ای است که بزرگترین و قدیمی ترین کاخ جهان شناخته می شود. بازدیدکنندگان می توانند نگاهی اجمالی به حرمسراها، جایی که دولت در آن کار میکرده است، مجموعه ای از سلاح های قدیمی که توسط سلطان ها مورد استفاده بود، آشپزخانه های کاخ با مجموعه بزرگی از کارکنان، و خزانه کاخ با مجموعه از جواهرات و ساعت ها داشته باشند.
از پل گالاتا عبور کنید و با زندگی مردم بومی بیشتر آشنا شوید
اگر برای اولین بار است که به استانبول میروید، احتمالا هتلتان را در محله قدیمی انتخاب کردهاید تا به تمام جاذبهها و فعالیتهای توریستی دسترسی راحتی داشته باشید، اما پیشنهاد میکنیم حتماً از سلطان احمد بیرون بروید و سایر محلههای شهر را هم بگردید. پیشنهاد ما عبور از «پل گالاتا» (Galata) و ماجراجویی در «کاراکو» (Karaköy)، «چوکورجوما» (Çukurcuma) خواهد بود تا با زندگی روزمره مردم بیشتر آشنا شوید.
بازار بزرگ از محبوب ترین جاهای دیدنی استانبول
کسانی که به استانبول سفر می کنند، به خصوص ما ایرانی ها که عاشق خرید کردن هستیم نباید بازدید از بازار بزرگ استانبول را از دست بدهیم. ۵۰۰۰ مغازه موجود در بازار بزرگ استانبول، این بازار را به بزرگترین بازار سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. بیش از یک چهارم میلیون بازدیدکننده در روز از این بازار دیدن می کنند، مواردی مثل طلا و جواهر، فرش و قالیچه، ادویه جات، عتیقه جات و سرامیک هایی که با دست نقاشی شده است را در بازار بزرگ استانبول پیدا خواهید کرد.
قدمت این بازار به سال ۱۴۶۱ میلادی برمی گردد و امروزه دو مسجد، چهار چشمه، دو حمام یا حمام بخار، و جواهیر بدستان (جایی که در آن کمیاب ترین و با ارزش ترین کالاها پیدا می شود) را در خود جای داده است. اینجا جایی است که خریداران می توانند سکه های قدیمی، طلا و جواهر با سنگ های قیمتی، سلاح های تزئینی و مبلمان عتیقه را پیدا کنند.
روی آب های تنگه بسفر شهر را تماشا کنید
هیچ بازدیدی از استانبول بدون تماشای شهر از روی آب کامل نمیشود. میتوانید یک تور «تنگه بسفر» خصوصی برای خود رزرو کنید یا با یکی از کشتیهای مسافربری عمومی شهر این کار را انجام دهید که به صورت روزانه از ایستگاه «امینونو» (Eminönü) حرکت میکنند. قطعاً این تجربه خاطرات و عکسهایی جذاب برایتان باقی میگذارد.
آب انبار باسیلیکا
آب انبار باسیلیکا از قرن ششم، بعد از اینکه به دستور جاستینان اول امپراتور روم ساخته شد، منابع آب ساکنان استانبول را تأمین می کند. مسافرانی که از این بنا دیدن می کنند و درباره تکنولوژی ای که رومیان باستان برای ساخت این آب انبار به کار گرفته اند می شنوند به شدت متعجب می شوند، چون این تکنولوژی به زمان خودش بسیار پیشرفته بوده است.
این مخزن زیرزمینی که تنها چند قدم با مسجد آبی فاصله دارد، در محلی از قصر سلطنتی که در قرن سوم ایجاد شده بود، ساخته شد. به همین دلیل به اسم قصر غرق شده شناخته می شود. این آب انبار توانایی ذخیره ۲٫۸ میلیون فوت مکعب آب را دارد. این مخزن در سال ۱۹۶۳ یکی از صحنه های مورد استفاده برای فیلمبرداری قسمتی از فیلم جیمز باند بود.
در جزایر استانبول گردش کنید
جزایر استانبول در آخر هفتهها جزو محبوبترین نقاط گردشگری میشوند و شما هم خیلی زود علت آن را خواهید فهمید. ماشینها اجازه رفت و آمد در هیچ کدام آنها را ندارند و این به معنی گردش با پای پیاده یا دوچرخه است. عمارتهای زیبای دوران عثمانی در هر جا که میبینید با مناظر طبیعی یکی شدهاند. در تابستان کلوبهای ساحلی زیادی برپا شده و میتوانید در دریا شنا کرده یا در یکی از رستورانهای ماهی یک غذای عالی در کنار آب را تجربه کنید.
شب را در محله آرناوتکو بگذرانید
محله شیک «آرناوتکو» (Arnavutköy) به خاطر رستورانهای دریاییاش شهرت داشته و همچنین کافهها و کلوبهای زیادی دارد. اگر دوست دارید مهمانیهای مردم بومی را از نزدیک ببینید، باید به سراغ یکی از آنها در خیابان «ببک» (Bebek) بروید.
به یک حمام ترکی بروید
بعد از تمام این پیادهرویها، اکتشافات و تماشای جاذبههای تاریخی، وقت یک حمام ترکی واقعی رسیده است. این تجربه بهترین راه برای ریلکس کردن در استانبول بوده و پیشنهاد میکنیم به سراغ «حمام کلیچ علی پاشا» (Kılıç Ali Paşa) بروید و از حمام و ماساژ در میان بخار و حبابهای صابون لذت ببرید. بعد از اینجا تنها کاری که باید بکنید، رفتن به سراغ اتاقتان در هتل و یک استراحت کوتاه است.
برج گالاتا
در ارتفاع ۶۷ متری، برج گالاتا بر فراز آسمان استانبول حکومت می کند، بازدید از این جاذبه گردشگری استانبول به شما دیدگاهی عالی از شهر قدیمی و محیط اطرافش ارائه می دهد. این برج سنگی که مربوط به قرون وسطی است، به عنوان برج مسیح نیز شناخته می شود و بلندترین ساختمان در استانبول بود که در سال ۱۳۴۸ ساخته شد. هنوز هم بلندترین ساختمان استانبول است. این برج در طی قرن ها اصلاح شده است، در یک زمان از گالاتا به عنوان برج دیده بانی برای تشخیص آتش استفاده می شد. امروزه، در بالاترین قسمت آن یک کافه، رستوران و یک کلوب شبانه است که با می توان با آسانسوری که در ۹ طبقه وجود دارد به این قسمت از برج رفت و منظره ای خیره کننده از استانبول را به نظاره نشست.
طعم اصیل غذاهای ترکی را بچشید
آشپزی ترکی چیزی بیش از کباب ترکی و دونر است. پس حتماً با یک تجربه عالی اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید. میتوانید در برخی از بهترین رستورانهای ترکی استانبول میز رزرو کنید و برخی از غذاهای متنوع این کشور را که متعلق به مناطق گوناگون هستند امتحان نمایید. البته یکی از تجربههای واجب، خوردن ماهی تازه در کنار بوسفر خواهد بود.
دیدن قسمت آسیایی شهر را فراموش نکنید
قسمت آسیایی استانبول معمولاً توسط کسانی که اولین بار به اینجا میآیند نادیده گرفته میشود اما ما توصیه میکنیم با یک کشتی مسافربری به سراغ «کادیکو» (Kadıköy) بروید. در اینجا میتوانید به سراغ محله «مودا» (Moda) رفته و از تماشای زندگی مردم بومی لذت ببرید و جاهایی را ببینید که کمتر کسی از میان گردشگران تجربه کرده است.
کلیسای چورا استانبول
کلیسای چورا یکی از جاهای دیدنی استانبول است که کمی از نگاه توریست ها دور مانده است، اما هریک از مسافرانی که از این کلیسا دیدن می کنند می گویند: هنر زیبای بیزانس ارزش یک بار دیدن را دارد. موزاییک های افسانه ای و نقاشی های روی دیوار زندگی عیسی و مادرش مریم را به تصویر می کشاند. بدون شک می توان این کلیسا را یکی از زیباترین آثار باقی مانده از معماری بیزانس دانست. قدمت این کلیسا به دوران کنستانتین برمی گردد، چورا در اولین سالهایی که ساخته شد یک صومعه بود، چند قرن بعد به یک مسجد تبدیل شد، و در سال ۱۹۴۸، به یک موزه تبدیل شد.
میدان هیپودروم یا میدان اسب دوانی استانبول
ساخت بنای باستانی میدان هیپدروم توسط سپتیموس سوروس در سال ۲۰۳ آغاز شد و در سال ۳۳۰ توسط کنستانتین کبیر تکمیل شد. در گذشته بیزانس برای اوقات فراقت خود از این محل استفاده می کردند و بازی های پر زرق و برق و مسابقات ارابه رانی که بیشتر شبیه به مبارزه بود در اینجا برگزار می کردند. امروزه تنها بخشی از دیواره های میدان اسب دوانی باقی مانده است.
در قسمت شمالی این مکان چشمه ای وجود دارد که در سال ۱۸۹۸ توسط امپراطور آلمان یعنی ویلیام دوم به سلطان عثمانی ارائه شد. در سمت جنوب غربی نیز سه آثار باستانی وجود دارد: ابلیسک مصری با ۲۰ متر ارتفاع، ستون ماری شکلی که توسط کنستانتین از دلفی به این مکان آورده شد؛ و یک سنگ ابلیسک که روکشی از برنز طلایی داشت تا اینکه به وسیله سربازان جنگ صلیبی چهارم در سال ۱۲۰۴ به سرقت رفت.
نوشته جاهای دیدنی استانبول در سفر اول اولین بار در معرفی جاهای دیدنی ایران و جهان پدیدار شد.