غذاهای ژاپنی انواع و اقسام متنوعی داشته که بعضی از آنها به صورت خام و برخی به صورت نیمه خام و پخته تهیه می شود. در این کشور غذاهای بین المللی دیگری نیز برای کسانی که به غذاهای ژاپنی و خام علاقه ندارند پخته می شود که مورد توجه گردشگران بوده است. در سوپرمارکتهای ژاپن نیز برخی غذاهای محلی این کشور به صورت بسته بندی شده به فروش می رسد که بعضی از آنها مقرون بصرفه و ارزان میباشد.
غذاهای ژاپنی با طعمی عجیب و غریب
سوشی (Sushi)
یکی از مشهورترین غذاهای ژاپنی که در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار است. این غذا انواع مختلفی داشته که توسط ماهی خام، برنج، نعنا، سس مخصوص و گاهی با جلبک دریایی تهیه می شود. این غذا را می توانید در هر کجای توکیو و شهرهای دیگر ژاپن پیدا کنید. فقط در نظر داشته باشید این غذا کاملا خام بوده و امکان دارد با ذائقه شما یکسان نباشد در نتیجه در انتخاب نوع آن دقت کنید.
تمپورا (Tempura)
اگر به غذاهای سرخ کرده علاقه دارید، تمپورا یکی از محبوب ترین غذاهای این کشور به حساب می آید. در این غذا ماهی یا میگو را برش داده و آن را درون مایه مخصوصی ریخته تا سرخ شود. در کنار تمبورا انواع سبزیجات و سیب زمینی سرو می شود. گفتنی است که تمپورا در اکثر رستوران های ژاپن سرو می شود.
یاکیتوری (Yakitori)
یاکتوری غذایی خوشمزه و لذیذ که تشکیل شده از مرغ است. در این غذا مرغ را طعم دار کرده و در تنور می پزند. همچنین یاکیتوری به همراه برنج، سس سویا، سس شربتی و نوشیدنی های خاص سرو می شود. افراد ثروتمند این غذا را با گوشت بلدرچین و گنجشک درست می کنند. این غذا به همراه سس تریاکی که یکی از خوشمزه ترین و جالبترین چاشنی های ژاپنی هاست سرو می شود.
تونکاتسو (Tonkatsu)
ترکیب اصلی این غذا گوشت (خوک،مرغ،ماهی،گاو) بوده که در پودر سوخاری یا نان سوخاری سرخ می شود. مزه این غذا بسیار شبیه به ناگت مرغ بوده که با سبزیجات و سس های مختلف سرو می شود. در کنار این غذا می توانید برنج و کلم هم سفارش دهید.
اونیگیری (Onigiri)
کوفته برنجی های خوش طعم که لا به لای آن را با ماهی سالمون، ماهی کاد و آلو پر می کنند. این غذا شباهت زیادی با سوشی داشته و در همان سبک طبخ می شود. اونیگیری در بین توریست ها و گردشگران محبوبیت زیادی دارد. گفتنی است که این غذا به شکل های گوناگون بسته به سلیقه سرآشپز با مواد گوناگون پخته می شود.
برنج کاری (Curry Rice)
این غذا تلفیقی از کشور هند و ژاپن است. در این غذا برنج مخصوصی بوده که حالت چسبنده داشته و به همراه خورشت و ترشی جات سرو می شود. این غذا دارای خواص زیادی بوده که در مدارس ژاپن نیز در بین دانش آموزان پخش می شود.
گیوزا (Gyoza)
این غذا شباهت زیادی با دلمه داشته که درون کلم را با گوشت های مختلف مثل خوک، پیاز، قارچ و ادویه جات پر کرده و به تعداد زیادی سرو می کنند. خوبی این غذا به این است که هر چقدر که بخواهید می توانید به همراه سس مخصوص میل کنید.این غذا در تمامی رستوران های توکیو پخته می شود.
ناتو (Natto)
غذایی لذیذ و خوشمزه که از دانه های لوبیا و پنیر مخصوص تهیه می شود. فقط به یاد داشته باشید که این غذا لزج مانند بوده که باب میل هر کسی نیست. گاهی این غذا را با تن ماهی یا خوراک گیوزا سرو می کنند.
واگیو (Wagyu)
این غذا از گوشت گاو کوبیده تهیه شده که شباهت زیادی با استیک دارد. واگیو حالت نیمه پخته داشته که به همراه سبزیجات پخته و سرو می شود. واگیو به دلیل خام بودن باب میل همه نخواهد بود در نتیجه هنگام سفارش دقت کنید.
سانوکی اودان (Sanuki udon)
سانوکی اودان یک نوع رشته فرنگی خوش طعم است که انقلاب بزرگی در لیست غذاهای ژاپنی ایجاد کرد.این رشته ها با آرد گندم تهیه شده و بسیار زخیم هستند. سانوکی اودان در رستوران های توکیو موجود بوده که با تخم مرغ و سبزیجات سرو می شود.
نوشته خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای ژاپنی اولین بار در معرفی جاهای دیدنی ایران و جهان پدیدار شد.